Trainen bij M.C. Flying Boetoe

Om gebruik te kunnen maken van ons trainingsterrein heb je naast een licentie ook een lidmaatschap of een dagpas nodig.

KNMV-licentie

Om te mogen trainen op ons circuit is een KNMV-licentie verplicht. Wil je met jouw licentie ook in een andere tak van sport rijden, dan zal je ook voor deze sport een licentie aan moeten vragen. Voor het trainen op een crossbaan is dat de Basis Sportlicentie Motocross. Voor trainen op de zandbaan is dit Basis Sportlicentie Baansport. Let op: als je van beide circuits gebruik wilt maken, moet je beide licenties aanvragen.

Algemene regels

  • Sportlicentie van KNMV is verplicht
  • Lidmaatschap of dagpas van MC Flying Boetoe is verplicht
  • Met een rookie-licentie mag je niet deelnemen aan trainingen
  • Rijden in het rennerskwartier is verboden
  • Waar de huisregels van M.C. Flying Boetoe niet in voorzien, gelden de regels gesteld door de KNMV

Dagpas bestellen

Geen lid, wel trainen? Dan heb je een dagpas nodig en kun je eenmalig trainen. Een dagpas kan alleen digitaal worden aangevraagd en betaald. Zorg dat je dit regelt, voordat je komt trainen. Voor een dagpas betaal je per persoon per keer 15 euro. Voor zijspannen geldt dit dus ook en schaf je twee dagpassen aan om te kunnen trainen. Een KNMV Basis Sportlicentie is daarbij altijd verplicht.

>> DIRECT DAGPAS BESTELLEN >>

Lid worden
Als lid kun je tegen een voordelig tarief het hele seizoen trainen.
De tarieven voor 2022 zijn als volgt:
M.C. Flying Boetoe lidmaatschap 10,-
Trainingspas t/m 15 jaar (junioren) 70,-
Trainingspas 16 jaar en ouder 85,-
Dagpas 15,-

>> DIRECT LID WORDEN >>

Openingstijden vrije trainingen

Woensdags van 17.30 uur tot 20.00 uur

Zaterdags van 13.30 uur tot 17.30 uur

Woensdag:
17.30-18.00 Geoefenden
18.00-18.20 Ongeoefenden
18.20-19.00 Geoefenden
19.00-19.20 Ongeoefenden
19.20-20.00 Geoefenden

Zaterdag:
13.30-14.00 Geoefenden
14.00-14.20 Ongeoefenden
14.20-15.00 Geoefenden
15.00-15.20 Ongeoefenden
15.20-16.00 Geoefenden
16.00-16.20 Ongeoefenden
16.20-17.30 Geoefenden

Voor de zandbaan kunnen afwijkende tijden gehanteerd worden, afhankelijk van drukte en baanverzorging.

Bezetting 
Iedere training zal worden begeleid door drie baanofficials. Zij dragen zorg voor de administratieve afhandeling, de baanverzorging, hulp bij pech of calamiteiten en regelen gescheiden trainingen. Daarnaast kunnen extra vrijwilligers worden ingezet om milieu - veiligheid- en geluidsmaatregelen te controleren. Allen dragen herkenbare kleding.  Als je lid bent, dan wordt dat aan de poort gecontroleerd door de baanwachten.

Fotografen
Om veiligheidsredenen mogen er geen personen in de publieksvrije zone aanwezig zijn. (Gelegenheids)fotografen hebben alleen toegang tot publieksvrije zones nadat zij zich hebben gemeld bij de baanofficials en een hesje hebben ontvangen.

Handhaving geluid
Om de overlast voor de omgeving  tot een minimum te beperken en om onze vergunning te behouden, moeten wij aan de eisen van de milieuvergunning voldoen. Dat betekent dat de geluidsnorm is vastgesteld op 94 dB(A) voor Club- en Districtswedstrijden en voor vrije trainingen. Voor (O)NK-wedstrijden geldt een geluidsnorm van 100 dB(A). M.C. Flying Boetoe gaat daarom bij trainingen en wedstrijden metingen verrichten en zal overtreders direct diskwalificeren. Overtreders zullen na de eerste meting per direct van de training of wedstrijd worden uitgesloten. Tot slot is RESPECT voor elkaar het allerbelangrijkste. Door een ieder met meer respect tegemoet te treden – rekening te houden met elkaar – kan de sport veiliger worden en een beter imago verkrijgen. Dit is van essentieel belang om een goede toekomst van de motorcross te garanderen.

BEN JIJ OP ZOEK NAAR SENSATIE?

word nu lid!