MX Junior

Motorsport is net als andere sporten ook toegankelijk voor de jeugd. Deze stoere motorsport wordt al volop beoefend en niet alleen door jongens, maar ook door meisjes.

Jeugdtraining

M.C. Flying Boetoe organiseert tijdens het motorsportseizoen elke woensdagmiddag motorcrosstrainingen voor kinderen van 5 jaar t/m 14 jaar. Van 15.15 uur tot 16.45 uur krijgt de jeugd t/m 85 cc begeleiding van onze trainer(s). Met de kleinste coureurs wordt vooral op het middenterrein en de zandbaan gereden. De wat meer ervaren coureurs vertoeven het meest op de crossbaan.

Sinds dit jaar zijn er enkele wijzigingen binnen de crosslicenties die ook invloed hebben op de opzet van de jeugdtraining. Door deze wijzigingen hebben wij als trainers enkele voorwaarden moeten stellen aan onze trainingen.

Om mee te kunnen doen aan onze jeugdtrainingen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je moet in bezit zijn van een geldige KNMV Crosslicentie (een licentie is pas geldig bij een groen balkje)
 • Je moet beschermende kleding aan, passend bij de KNMV voorschriften
 • Je moet lid zijn van MC Flying Boetoe ( €10,- )
 • Je moet eenmalig €20,- betalen aan de trainersgroep
 • Je bent verplicht een begeleider bij jou te hebben 18+, iedere rijder een begeleider

MX Junior

Vrij trainen voor de jeugd.
Na de les mag er vrij getraind worden van 17.00 uur tot 17.30 uur (alleen wanneer er jeugdtraining is). Daarnaast kunnen ongeoefenden tijdens het motorsportseizoen iedere woensdag vrij trainen tussen 18.00 uur en 20.00 uur op iedere eerste 20 minuten van het uur:

Vrij trainen voor ongeoefenden op woensdag:

 • 18.00 uur – 18.20 uur
 • 19.00 uur – 19.20 uur

Vrij trainen voor ongeoefenden op zaterdag:

 • 14.00 uur – 14.20 uur
 • 15.00 uur – 15.20 uur
 • 16.00 uur – 16.20 uur

Op woensdagmiddag is er naast de jeugdtraining een half uur beschikbaar voor de kleintjes om de crossbaan te proberen tijdens trainingsuren. Alleen als er jeugdtraining is, mag er t/m 85cc rijdende jeugd van 17:00-17:30 vrij getraind worden.

Is de crossbaan nog iets te hoog gegrepen? Dan kun je trainen op de minibaan. Volg hiervoor de bordjes ( jeugd minibaan.) De minibaan is vrij te betreden voor jeugdleden t/m 65cc. Om als jeugdlid gebruik te maken van vrije trainingen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Vlak
Dsc 2931 (1)

Crossbaan

 • Je moet lid zijn van de club
 • Je moet in bezit zijn van een geldige KNMV motorcrosslicentie
 • Je moet in bezit zijn van een trainingspas

Minibaan

 • Je moet lid zijn van de club
 • Je moet in bezit zijn van een geldige KNMV motorcrosslicentie

Opstap-middagen

Vanaf dit seizoen is het verplicht om tijdens deelname aan de jeugdtraining in bezit te zijn van een KNMV motorcrosslicentie. Zonder deze licentie kun je niet deelnemen aan training. Dus ook niet om kennis te maken met de sport.

Om de jeugd kennis te laten maken met de sport organiseren wij als club enkele opstap-middagen. Op deze middagen krijgen de kinderen de kans om even te proeven aan de motorsport. Daarnaast krijgen ouders ook informatie wat je te wachten staat, mocht je zoon of dochter voor deze sport kiezen.

Houd voor de exacte datums van deze middagen de website en/of de facebook in de gaten!

Begeleiding

Twee vaste begeleiders verzorgen en begeleiden de MX Junior trainingen. Natuurlijk zullen ook de aanwezige ouders gevraagd worden om enige ondersteuning te geven bijvoorbeeld troosten na een valpartij. Jeugdcoördinator is Jilles Bakker. Hij is te bereiken via jeugdtrainer@flyingboetoe.nl

Wat heb je nodig voor de trainingen van MX Junior

Kosten trainingen MX Junior

KNMV Basis Sportlicentie aanvragen

Dsc 4481

Dagpas bestellen

Geen lid, wel trainen? Dan heb je een dagpas nodig en kun je eenmalig trainen. Een dagpas kan alleen digitaal worden aangevraagd en betaald. Zorg dat je dit regelt, voordat je komt trainen.

Dagpas bestellen