Nieuw jaar: nieuwe kansen en uitdagingen

Nieuw jaar: nieuwe kansen en uitdagingen. We informeren je graag over een aantal zaken. Nieuwjaarsreceptie Normaal gesproken hadden we elkaar de hand geschud en geproost op een gezegend nieuw jaar. Helaas kon dat vanwege de...

Nieuw jaar: nieuwe kansen en uitdagingen. We informeren je graag over een aantal zaken.

Nieuwjaarsreceptie
Normaal gesproken hadden we elkaar de hand geschud en geproost op een gezegend nieuw jaar. Helaas kon dat vanwege de welbekende omstandigheden niet doorgaan en konden we dus ook niet kampioenen huldigen en onze vrijwilligers in het zonnetje zetten. Daarom wensen wij via dit bericht een ieder een gezond en sportief 2021. En wat onze vrijwilligers betreft, wij zijn jullie heel erg dankbaar voor de inzet van het afgelopen jaar. En wat in het vat zit, verzuurt niet.

Mollen
Voor de mensen die langs ons terrein zijn gereden: nee, we hebben geen last van reuze mollen. We hebben de mogelijkheid gekregen om zeer voordelig aan extra grond te komen. Er is 1.400m3 grond aangevoerd, de grond is schoon en komt van dichtbij. Is dus gelijk aan de grondsoort die wij al hadden. Tevens heeft Jan ter Heide ook nog een aanzienlijke hoeveelheid grond geschonken!
Wij hopen deze grond nog te kunnen verwerken voordat het seizoen begint.

Ledenvergadering
Onze ledenvergadering vindt normaal gesproken altijd op de eerste vrijdag van maart plaats. Je zult begrijpen dat deze datum onder voorbehoud is van de ontwikkelingen rond het Covid virus. Mocht een normale ledenvergadering ook met enig uitstel niet mogelijk zijn, dan zullen wij jullie informeren in welke vorm dit wel doorgang kan vinden en wanneer. De kascontrole wordt wel gewoon uitgevoerd.

MON
Per 2021 is M.C. Flying Boetoe niet meer aangesloten bij de MON, aangezien we geen of nauwelijks leden hebben die rijden met een MON-licentie.

KNMV
Na een overgangsperiode van 2 jaar kunnen met ingang van 2021 de KNMV-licenties alleen nog maar via de KNMV-app worden getoond. Omdat er aan de KNMV-app steeds meer functies en gebruiksmogelijkheden worden gekoppeld, worden er geen licentiepasjes en/of geprinte documenten meer uitgegeven.

Met ingang van 2021 dient iedereen, die voor het eerst een motocrosslicentie aanschaft (zowel Basis Sportlicentie als Startlicentie), een proef van bekwaamheid af te leggen. Deze proef van bekwaamheid is ingesteld om crossers, die voor het  eerst een licentie aanvragen, beter voorbereid een crossbaan te laten betreden.

Doen we NX, dan verdwijnt MX
Als motocrosser in Nederland zit je in de luxepositie dat er verspreid door het land ruim zeventig bij de KNMV aangesloten crosscircuits zijn. Je hebt daardoor de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen in trainingen én de ultieme kick van wedstrijden te ervaren. Keer op keer, op elk niveau. Maar de druk op motocross neemt toe, terwijl het maatschappelijk draagvlak afneemt. Willen we in pakweg 2030 nog kunnen crossen, dan is er actie nodig. Daarom heeft de KNMV een masterplan opgesteld met daarin ook belangrijke informatie voor jou. Je leest er alles over op:

https://knmv.nl/mx-masterplan/

Lidmaatschap
Zoals in 2019 goedgekeurd in de ledenvergadering, wordt het lidmaatschap vanaf dit jaar automatisch verlengd. De contributie wordt geïnd via een automatische incasso (eerste week februari). Mocht je je lidmaatschap op willen zeggen, geef dit dan voor 31 januari 2021 door via info@flyingboetoe.nl

Wil je liever geen gebruik maken van automatische incasso, maak je contributie dan voor 31 januari 2021 over op NL06 RABO 0143 9401 04.

Dagpas bestellen

Geen lid, wel trainen? Dan heb je een dagpas nodig en kun je eenmalig trainen. Een dagpas kan alleen digitaal worden aangevraagd en betaald. Zorg dat je dit regelt, voordat je komt trainen.

Dagpas bestellen