Nieuw jaar: nieuwe kansen en uitdagingen

Nieuw jaar: nieuwe kansen en uitdagingen. We informeren je graag over een aantal zaken. Nieuwjaarsreceptie Normaal gesproken hadden we elkaar de hand geschud en geproost op een gezegend nieuw jaar. Helaas kon dat vanwege de...

Nieuw jaar: nieuwe kansen en uitdagingen. We informeren je graag over een aantal zaken.

Nieuwjaarsreceptie
Normaal gesproken hadden we elkaar de hand geschud en geproost op een gezegend nieuw jaar. Helaas kon dat vanwege de welbekende omstandigheden niet doorgaan en konden we dus ook niet kampioenen huldigen en onze vrijwilligers in het zonnetje zetten. Daarom wensen wij via dit bericht een ieder een gezond en sportief 2022. En wat onze vrijwilligers betreft, wij zijn jullie heel erg dankbaar voor de inzet van het afgelopen jaar. En wat in het vat zit, verzuurt niet.

Ledenvergadering
Onze ledenvergadering vindt normaal gesproken altijd op de eerste vrijdag van maart plaats. Je zult begrijpen dat deze datum onder voorbehoud is van de ontwikkelingen rond de coronamaatregelen. Mocht een normale ledenvergadering ook met enig uitstel niet mogelijk zijn, dan zullen wij jullie informeren in welke vorm dit wel doorgang kan vinden en wanneer. De kascontrole wordt wel gewoon uitgevoerd.

KNMV-licentie
De KNMV heeft een aantal voorwaarden aangepast. Wil je met jouw licentie ook in een andere tak van sport rijden, dan zal je ook voor deze sport een licentie aan moeten vragen. Voor het trainen op een crossbaan is dat de Basis Sportlicentie Motocross. Voor trainen op de zandbaan is dit Basis Sportlicentie Baansport. Let op: als je van beide circuits gebruik wilt maken, moet je beide licenties aanvragen.

Lidmaatschap
Jaarlijks wordt in februari de contributie- en trainingsbijdrage via automatische incasso afgeschreven. De tarieven blijven ongewijzigd. Check onze site voor de tarieven.

Ben je jeugdlid en heb je de leeftijd van seniorlid bereikt, dan wordt de bijdrage automatisch aangepast. Wil je liever geen automatische incasso, betaal dan via de website voor 31 januari.

Lidmaatschap opzeggen? Doe dat voor 31 januari via info@flyingboetoe.nl. Overige wijzigingen kun je ook doorgeven via info@flyingboetoe.nl.

Wil je liever geen gebruik maken van automatische incasso, maak je contributie dan voor 31 januari 2022 over op NL06 RABO 0143 9401 04 o.v.v. naam en geboortedatum.

Kom jij ons team versterken?
Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze motorsportclub. Met name om de trainingen op zaterdag door te kunnen laten gaan, zijn we op zoek naar BaCo’s. Onder BaCo verstaan wij: Baancommissaris. De BaCo is verantwoordelijk voor de ordelijke verloop van trainingen op ons terrein. Dit doen wij met een team van meer dan 20 vrouwen en mannen. Met name op de zaterdag kunnen wij hier extra ondersteuning gebruiken. Taken bestaan uit het controleren van licenties, baan vlakken met kilverbak en of shovel, aantal en niveau van rijders op de baan reguleren.

Wat vragen wij

 • Je bent een stuk of 5 zaterdagmiddagen per jaar beschikbaar tussen 13:00 en 18:00
 • Je kan 1 of meer van de beschreven taken uit voeren

 Wat bieden wij

 • Je wordt onderdeel van een bloeiende vereniging
 • Opleidingsmogelijkheden welke ondersteunend zijn aan de functie
 • Gezellige feestjes en bijeenkomsten (we hebben nog een paar in te halen waar je ook mag aanschuiven)

Barkeeper woensdag/zaterdag (M/V) – minimum leeftijd 18 jaar

Ook zoeken we barkeepers voor in de kantine.

Wat vragen wij?

 • De bezoekers voorzien van een drankje en een balletje
 • Op woensdag van 17:00 tot 21:30 uur en/of zaterdag van 15:00 tot 18:30 uur
 • Maximaal 5 keer per jaar

Wat bieden wij

 • Je wordt onderdeel van een bloeiende vereniging
 • Opleidingsmogelijkheden welke ondersteunend zijn aan de functie
 • Gezellige feestjes en bijeenkomsten (we hebben nog een paar in te halen waar je ook mag aanschuiven)

Wil jij aansluiten bij onze club als BaCo of Barkeeper? Of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via info@flyingboetoe.nl.

Wild crossen
Gemeente De Fryske Marren is al bijna twee jaar bezig om het tracé van de A6 tussen Heerenveen en Sneek te herstellen. Vlak voor de kerstvakantie zijn er door de Gemeente ongeveer 1500 nieuwe struikjes geplant op de oude geluidwal. In de kerstvakantie is er vervolgens door een tiental motorcrossers op dit terrein en op de geluidswal gereden. Dit is uiteraard uiterst vervelend voor meerdere partijen. Omdat wij als vereniging in nauw contact staan met zowel de rijders als de Gemeente, aan ons de vraag om rijders erop te wijzen niet zomaar lukraak te wild crossen. 

Coronamaatregelen
Ook dit jaar komen we ongetwijfeld weer voor uitdagingen te staan. We hebben vorig jaar echter gemerkt dat een ieder hier heel flexibel in is geweest. We hebben dan ook een mooi seizoen kunnen draaien. Ook dit jaar maken we er samen weer het beste van! Op naar weer een mooi motorsportseizoen!

Dagpas bestellen

Geen lid, wel trainen? Dan heb je een dagpas nodig en kun je eenmalig trainen. Een dagpas kan alleen digitaal worden aangevraagd en betaald. Zorg dat je dit regelt, voordat je komt trainen.

Dagpas bestellen