Let op: gele vlag situatie gewijzigd

De gele vlag situatie voor 2019 is gewijzigd Het is aangepast naar hoe het internationaal ook gaat, wel zo makkelijk voor iedereen. Dus hieronder nog even uitleg waarom dit is gedaan en de betekenis van...

De gele vlag situatie voor 2019 is gewijzigd Het is aangepast naar hoe het internationaal ook gaat, wel zo makkelijk voor iedereen. Dus hieronder nog even uitleg waarom dit is gedaan en de betekenis van de gele vlag, gezwaaid én stilgehouden.

Herinvoering stil gehouden gele vlag in het KNMV Motocross Reglement.

Een paar jaar geleden is de keus gemaakt om met slechts één soort gele vlag te werken in de hoop dat dit beter zou werken voor alle deelnemers. Na een aantal seizoenen te hebben gedraaid moeten we concluderen dat er geen extra duidelijkheid is gekomen. Dit komt mede door de vele internationale deelnemers in onze competities en dat men internationaal altijd wel een stil en gezwaaide gele vlag heeft aangehouden.

Om die reden is de keus gemaakt om het KNMV reglement ten aanzien van de gele vlag volledig gelijk te trekken met de FIM, FIM Europe en alle Motocross bonden.

We kennen dus nu de volgende gele vlag situaties:
Stil gehouden gele vlag: Let op, een gevaarlijke situatie doet zich voor (inhalen en springen niet verboden)
Gezwaaide gele vlag: Ernstig gevaar, matig snelheid en wees bereid te stoppen, inhalen en springen verboden.

Dagpas bestellen

Geen lid, wel trainen? Dan heb je een dagpas nodig en kun je eenmalig trainen. Een dagpas kan alleen digitaal worden aangevraagd en betaald. Zorg dat je dit regelt, voordat je komt trainen.

Dagpas bestellen