Grasbaanraces Joure: een enerverende dag!

Afgelopen zaterdag, 26 mei, organiseerde M.C. Flying Boetoe alweer voor de 48e keer de traditionele Grasbaanraces op de Nutsbaan in Joure. Op het programma stond de Jeugd & Nationalen aangevuld met de Shorttrack ST1 en...

Afgelopen zaterdag, 26 mei, organiseerde M.C. Flying Boetoe alweer voor de 48e keer de traditionele Grasbaanraces op de Nutsbaan in Joure. Op het programma stond de Jeugd & Nationalen aangevuld met de Shorttrack ST1 en ST2 en de Regio-klasse. De toeschouwers zagen maar liefst 154 rijders aan de start verschijnen, waarvan 18 Powergirls.

Met een bloedgang scheurden de coureurs afgelopen zaterdag tijdens de Grasbaanraces over de broeierige nutsbaan van Joure. En met recht ging het afgelopen zaterdag om close-racing en snelheid. Coureurs raasden zij aan zij met snelheden tot boven de 120 km/h op de rechte stukken voorbij, waarbij de schuttingen stonden te klapperen.

Helaas pakten de races niet voor iedereen even goed uit. Karim Boezerooij brak zijn sleutelbeen, evenals Johan Wissema. Beiden zijn inmiddels geopereerd. Joran Marra kwam hard ten val en belandde zelfs naast de schutting. Hij brak zijn bovenarm en onderbeen. Ook hij is inmiddels geopereerd. Bij laatst genoemde ongeval raakte ook een toeschouwster licht gewond. Alle gewolnden maken het naar omsctandigheden goed. Wij wensen hen vanaf deze plaats veel beterschap!

M.C. Flying Boetoe kijkt terug op een succesvol evenement, mede mogelijk gemaakt door de inzet van een leger vrijwilligers! Reitse Put maakte er een mooie aftermovie van:

 

Dagpas bestellen

Geen lid, wel trainen? Dan heb je een dagpas nodig en kun je eenmalig trainen. Een dagpas kan alleen digitaal worden aangevraagd en betaald. Zorg dat je dit regelt, voordat je komt trainen.

Dagpas bestellen