46e Grasbaanraces Joure: over een andere boeg

Zaterdag 14 mei a.s. is het weer zover. Dan organiseert M.C.Flying Boetoe voor de 46e keer de traditionele Grasbaanraces op de Nutsbaan te Joure. Alhoewel; traditioneel?

Dit jaar hebben we het over een andere boeg gegooid. Gratis entree om het evenement toegankelijk te maken voor iedereen. En een vol programma met verschillende klassen. Een écht grasbaanrace programma!

50cc, 65cc, 85cc, 125cc, Follow-up en Runner-up
Onder het motto de jeugd heeft de toekomst worden zaterdag 14 mei ook de Jeugd en Nationale wedstrijden verreden. Men zal verstelt staan van de snelheden waarmee de allerkleinsten van amper zes jaar in de 50cc klasse in de rondte gaan.

Power Girls
Wie denkt dat motorsport geen vrouwensport is, komt op de Nutsbaan bedrogen uit. M.C. Flying Boetoe presenteert een heuse dames klasse luisterend naar de naam Powergirls. Kijk hoe de dames verbeten en vol adrenaline vechten om de pole positie.

Specials Nationaal en 125 cc Specials Jeugd (geen remmen)
In de Special klasse wordt gereden op speciaal voor de grasbaan ontwikkelde motoren, zonder remmen. Ervaar de spanning en zie hoe de coureurs zij aan zij door de bochten driften en elkaar geen millimeter ruimte toegeven.

Shorttrack klassen: ST 1 – ST 2
Op voor het doel geprepareerde crossmotoren wordt in een tweetal klassen gestreden om de hoogste eer en de NK punten. De ST2 is met 250cc viertakt machines de lichtste klasse in deze discipline  met daarop volgend de ST1 met 450cc viertakt motoren. De rijders zijn gebrand op een podiumplek. Dit zal zich uiten in een zeer spannende strijd, waarbij het publiek juichend op de tenen zal staan.

Veteranenklasse
De Grasbaanraces worden dit jaar aangevuld met de Veteranenklasse, waarin de cracks van vroeger weer de kans krijgen om te laten zien dat ze het nog niet zijn verleerd.

Entree
GRATIS

Tijden
Terrein open:                  08.30 uur
Inschrijving                     09.00 uur – 10.30 uur
Rijdersbespreking          10.45 uur
Trainingen                       11.00 uur
Start series/wedstrijd    13.30 uur
Finales                             17.00 uur