26 mei Grasbaanraces Joure: daar wil je bij zijn!

Alweer voor de 48e keer organiseert M.C. Flying Boetoe de Grasbaanraces op de Nutsbaan in Joure. En 48 keer een Grasbaanrace organiseren, gaat niet altijd zonder slag of stoot. De populariteit van de Grasbaanraces is...

Alweer voor de 48e keer organiseert M.C. Flying Boetoe de Grasbaanraces op de Nutsbaan in Joure. En 48 keer een Grasbaanrace organiseren, gaat niet altijd zonder slag of stoot. De populariteit van de Grasbaanraces is niet meer te vergelijken met die van vroeger. Tegenwoordig zijn er nog zoveel andere evenementen en sporten. Als vereniging hebben we door de jaren heen de nodige aanpassingen gedaan om het voor de rijders, voor het publiek, maar ook voor de vrijwilligers aantrekkelijk te houden.

Jeugd
Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ worden de Jeugd en Nationale wedstrijden verreden. Men zal verstelt staan van de snelheden waarmee de allerkleinsten van amper zes jaar in de 50cc klasse in de rondte gaan.

Powergirls
Wie denkt dat motorsport geen vrouwensport is, komt op de Nutsbaan bedrogen uit. M.C. Flying Boetoe presenteert een heuse dames klasse luisterend naar de naam Powergirls. Kijk hoe de dames verbeten en vol adrenaline vechten om de pole positie.

Shorttrack klassen: 250 cc cup en 450 cc cup en NK 450 cc Open
Op voor het doel geprepareerde crossmotoren wordt in een tweetal klassen gestreden om de hoogste eer en de NK punten. De 250 cc cup viertakt machines is de lichtste klasse in deze discipline met daaropvolgend de 450 cc cup met viertakt motoren. Dit zal zich uiten in een zeer spannende strijd, waarbij het publiek juichend op de tenen zal staan.

Grasbaanraces Joure: een vol programma met verschillende klassen, aangevuld met een echte Regioklasse waarin de cracks van M.C. Flying Boetoe de kans krijgen om hun skills te laten zien. Al met al een echt grasbaanrace programma dat ’s ochtends start met trainingen en 13.00 uur met de wedstrijden. De Nutsbaan in Joure wordt 26 mei omgetoverd tot een motorsportarena waar je met je vrienden kunt genieten van spannende races, maar ook van livemuziek van Peter van Dekken.

Dagpas bestellen

Geen lid, wel trainen? Dan heb je een dagpas nodig en kun je eenmalig trainen. Een dagpas kan alleen digitaal worden aangevraagd en betaald. Zorg dat je dit regelt, voordat je komt trainen.

Dagpas bestellen