24 juli: motorfietsevenement van Stichting Rijdend Motorsport Museum

Het museum komt naar je toe deze zomer! Op zondag 24 juli komt het Rijdend Motorsport Museum naar Joure. Er worden op Bedrijventerrein De Ekers in Joure, van 13.00 uur tot 18.00 uur, diverse races...

Het museum komt naar je toe deze zomer! Op zondag 24 juli komt het Rijdend Motorsport Museum naar Joure. Er worden op Bedrijventerrein De Ekers in Joure, van 13.00 uur tot 18.00 uur, diverse races gehouden met motoren en zijspannen tot en met bouwjaar 1965 (m.u.v. 50cc klasse, deze is t/m bouwjaar 1972).

De mensen die dit als hobby hebben, zijn veelal oud-coureurs. De één wat bekender dan de ander, maar bovenal liefhebber van deze tak van sport. Wat de rijders met hun motoren doen, is het laten zien hoe het in vroegere jaren toeging.

Het gaat nu niet meer om het snelst, zoals vroeger, maar op regelmaat. Dit houdt in dat de laatst binnenkomende de eerste plaats kan winnen.

Alle coureurs zijn een dagje ouder geworden, maar veiligheid en gezelligheid staan voorop. De coureurs zijn allen gekleed uit die tijd met inachtneming van de hedendaagse veiligheid. Alle motoren zijn tot en met bouwjaar 1965, behalve de 50cc klasse, welke tot en met bouwjaar 1972 zijn. Vele merken van weleer zoals Kreidler, Eysink, BMW, Sparta, DKW, Norton, Rudge, Velocette, BSA, Triumph, Matchless etc. komen aan de start. Het rennerskwartier is vrij toegankelijk voor het publiek om de machines te bekijken en hun eventuele vragen worden door de renners graag beantwoord.

Dagpas bestellen

Geen lid, wel trainen? Dan heb je een dagpas nodig en kun je eenmalig trainen. Een dagpas kan alleen digitaal worden aangevraagd en betaald. Zorg dat je dit regelt, voordat je komt trainen.

Dagpas bestellen