Baansport in Joure

Baansport is een verzamelnaam voor verschillende takken van motorsport zoals grasbaanraces, speedway, langbaanraces, zandbaanraces, ijsspeedway en ijsraces. Bij al deze verschillende motorsporten gaat het om hetzelfde: rijden op een ovale baan. 

Tegen de klok in

Op het circuit van M.C. Flying Boetoe is een 420 meter lange, ovale zandbaan aangelegd voor de baansport. Je rijdt met je crossmotor tegen de klok in (linksom) op een ondergrond van zand. Een zandondergrond is nooit hetzelfde en is dus iedere keer weer een uitdaging om op te trainen. Bij M.C. Flying Boetoe kun je iedere woensdag en zaterdag trainen op onze zandbaan. Om gebruik te kunnen maken van ons trainingsterrein heb je een licentie én een trainingspas nodig.

Zandbaanraces

Met een licentie kun je niet alleen deelnemen aan vrije trainingen, maar ook aan wedstrijden. Het gaat bij de wedstrijden om close racing, snelheid en zo lang mogelijk het gas open houden om vervolgens driftend door de bocht te gaan. Met veel lef razen de coureurs zij aan zij met snelheden tot boven de 120 km/h op de rechte stukken voorbij.