In verband met de coronacrisis zijn de 50e Grasbaanraces verplaatst naar 2021
Grasbaanraces: het begin

Grasbaanraces werden vroeger als onderdeel van een feestprogramma  georganiseerd. Simpel: twee linkerbochten, start, finish en veel stropakken. Met veel, heel veel publiek. Spektakel van de bovenste plank en een groot feest. Je kon meedoen in verschillende klassen. Ludiek om te zien hoe de pijp van de coureur, die op klompen de linkerbocht doorscheurde, meer rookte dan de uitlaat van zijn motor.

 

 

2 juni 1973      Eerste grasbaanraces M.C. Flying Boetoe
Vrijwel direct na de oprichting van MC Flying Boetoe werden de handen uit de mouwen gestoken. Onder het motto meteen linksom werden er grasbaanwedstrijden georganiseerd onder auspiciën van de KNMV. De dorpsgrasbaanraces behoorden tot het verleden en er werd een start gemaakt met een reeks wedstrijden op de Nutsbaan. Vrijwilligers van de overkoepelende organisaties als KNMV en GMB kwamen graag naar Joure. M.C. Flying Boetoe maakte vrienden. Een groot goed wat aan de basis ligt van het ontstaan van de club.  Ook werden er clubcrosses georganiseerd op het motorcrosscircuit in Makkinga. De heren zaten niet stil en grepen iedere gelegenheid aan om het ledental te laten groeien en het groeiende aantal motorsporters geven vooral lid te worden of te blijven van de grootste motorclub van het Noorden: M.C. Flying Boetoe.

23 mei: 50e Internationale Grasbaanraces Joure

De Nutsbaan in Joure wordt 23 mei omgetoverd tot een motorsportarena waar iedereen kan genieten van spannende internationale races!

Aan de start verschijnen:
Specials internationaal
NK 250 Shorttrack
NK 500 Shorttrack
Powergirls
Cup 500
Aanvang: 15.30 uur
Entree: 10 euro
T/m 17 jaar toegang gratis

 

Word vriend voor 50 euro en steun de Grasbaanraces! Je ontvangt een toegangsbewijs én een vermelding in het programmaboekje